top of page

Wakeboardtowers & ski pylons

Je kan waterskiën, wakeboarden, kneeboarden, wakesurfen, blootvoeten achter elke boot met voldoende paarden in de motor. Heb je de smaak te pakken, dan wil je snel evolueren. Op het water zie je vaak de wakeboardtower op boten staan. Sommige klassieke skiboten werken ook nog met een ski pylon.
Bij ons kunt u terecht voor de aankoop en/of montage van uw tower.


Waarom zou je een tower plaatsen? Hieronder kan je enkele voordelen en eigenschappen vinden van towers (en pylons).

  • Een beginner zal sneller de diepwaterstart leren dankzij de trekkracht naar boven. Tip: Combineer dat met een iets korter touwtje om het effect nog te vergroten.

  • De houding van de wakeboarder en skier zal ook beter zijn en natuurlijker aanvoelen. Zeker als je vergelijkt met trekpunten die te dicht bij de waterlijn hangen.  • Dankzij de montage zal een tower de laterale krachten beter verdelen. Bij een pylon komt alles op 1 punt terecht. De tower is dus iets zachter op de constructie van de boot.


  • Een tower blijft gewoonlijk op de boot staan. De meeste modellen kan je neervouwen. Sommige manueel, andere kunnen ook hydraulisch of elektrisch bediend worden. Een ski pylon haal je er gewoonlijk telkens af als het dekzeil er weer op moet. Gelukkig zijn ze makkelijk demonteerbaar. Voor boten met buitenboordmotor kunnen ze vaak het dekzeil aanpassen om de pylon of tower te laten staan.

  • Bij een buitenboordmotor kan je een kleine tower (foto recht) of ski pylon monteren die net boven de motor komt. Zo kan je het skitouw makkelijk hangen. Dan hoef je niet per se een hoge tower monteren als je dat niet wil. Je kan ook een turboswing gebruiken, het trekpunt is iets lager, maar het is een uitstekend alternatief zonder dat je de boot moet aanpassen of gaten boren. U kan de turboswing (foto links) ook bij ons kopen en/of laten monteren.


  • De liefhebbers voorzien de tower van tal van opties: lichten, speakers, boardracks en een bimini zijn de populairste toevoegingen.


  • Wat betreft slalomskiën (met 1 ski) is een tower goed om diepwaterstart te leren. Eens je echt wilt slalommen raden we een lager trekpunt aan. De prefecte hoogte kan je zien in de klassieke skiboten zoals de Mastercraft Prostar.
93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page