top of page

Tips voor uw boot op aanhangwagen.

Veilig de weg op gaan is cruciaal voor zowel jou als je medeweggebruikers. Hier zijn enkele handige tips voor het traileren van je boot en hoe je deze het best te water laat.  • Uw auto Alles begint bij het trekgewicht van de auto. Zorg ervoor dat het geheel binnen de specificaties van de fabrikant valt. Zoals vermeld in de handleiding. Als je twijfelt, kan je ook advies inwinnen bij de dealer.

  • De bestuurder Weegt de boot met trailer meer dan 750 kg MTM, dan moet je het juiste rijbewijs hebben. In België is dat het BE-rijbewijs, waarmee je maximaal 3500 kg mag trekken Oefen het achteruit rijden op een parking, zo ben je voorbereid aan de slipway.

  • De trailer Zorg ervoor dat alles goed is afgesteld. Overschrijd het laadvermogen van de trailer niet. Bij het kiezen van een trailer moet je rekening houden met het drooggewicht van de boot, de uitrusting, en eventueel brandstof en water. Het is verstandig om deze te wegen op een weegbrug voor een nauwkeurige berekening. Als het krap wordt, kan je een lichtere trailer overwegen uit aluminium. Hoewel duurder, bespaart het gewicht. Het is van essentieel belang om de trailer correct af te stellen om slingeren te voorkomen. Dit is een standaardservice wanneer wij uw trailer klaarmaken voor levering. We zorgen voor voldoende gewicht bij de kopsteun om stabiliteit te behouden. Let hier ook op als je extra materiaal in de boot legt voor transport. Zorg voor een stevige bevestiging van de boot aan de trailer met spanbanden.

  • De tewaterlating Heb je een trailer met rollen of balken? Met balken is uw boot goed ondersteund, maar je kan niet overal te water via de slipway. Je moet diep genoeg kunnen rijden. Met rollen hoef je veelal niet zo diep te rijden, dus zijn de meeste slipways compatibel. Er bestaan verschillende invaarsystemen met rollen. Let hier op om schade te voorkomen. Vaak kan je dit nog nadien monteren. Met zwaardere boten of op steile slipways, is een elektrische winch gebruiksvriendelijk, maar let erop dat je de batterij opgeladen hebt. Een kraan werkt vaak met slings, die gaan onder de boot door. Je moet dus zorgen dat je ruimte hebt tussen de balken om de sling op de juiste locatie te plaatsen. De boot moet in evenwicht opgetild worden als ze met 1 kraanpunt en een kruis werken. Als je rollen hebt kan je meestal de sling makkelijk tussen de rollen doorvoeren op de juiste locatie. Sowieso mag je rekenen op een deskundige uitleg met live demonstratie als wij uw trailer leveren. We hebben een slipway voor de deur.


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page